Poslední výstřel

Poslední výstřel

Anotace: O ztrátě života.

Pomalu padám na zem,
zasažen kulkou,
jenž mě strefila,
přímo do srdce,
mezi květiny,
zahrady zámku neznámého.

Kde jen rudé růže,
světci mých chvil posledních jsou,
nikdo si mě nevšímá.

Prší pomalu,
jako kdyby bůh truchlil,
nad lidskou hloupostí,

Neumírám v náručí krásné dívky,
jak sem si přál,
ale v blátě,
kde okolo mého těla,
pavučinky krve mě chytají,
do náruče smrtě.

Vzduch voní střelným prachem,
Já jen rukou trhám růži,
na srdce jí pokládám.

Tiše umírám....jen v dálce děla slyším.
Autor Vlk v rouše, 13.08.2007
Přečteno 306x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

kdyby se to rýmovalo mohla by z toho být písnička, ale jako báseň nic moc

14.08.2007 23:33:00 | Ch.B.

I když dávám přednost básním ve verších, zní moc dobře

14.08.2007 16:48:00 | Eviah

Ale bývalo to...

13.08.2007 20:00:00 | Bíša

ne takhle to určitě nebude...doufám

13.08.2007 17:37:00 | paranoidandroid

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí