Tremp

Tremp

Anotace: vzpomínka z mládí...

Od plamenů táboráků
přes sruby začouzené.
Cesta jeho vede dál
konce on nedohlédne.

Módu oděvní míjí
zelená barva vládne.
Záplaty nepočítá
hlavně že šaty drží.

Vůni kouře a jehličí
do kůže své si vtírá.
Pach velkoměsta
překrýt se snaží.

Kytaru rozladěnou
písniček spousty zná.
Texty co život psal
on jen dál posílá.

O posluchače nouzi nemá
jeho slova do duše vidí.
Obrany proti nim není
srdce všem písní otevírá.

Do strun když udeří
nikdo ani nedutá.
Všechno kolem ztichne
oheň slabounce praská.

Rosu na kolejích
bosou nohou stírá.
U stánků postává
od večera do rána.

Odměnu nikdy nežádá
pro potěchu hraje.
Za pivo z kelímku
za cigáro usmolené.

Jak přišel, tak mizí
jako sen se nám zdá.
Byl tu nebo nebyl?
Vrátí se někdy?
Kdo ví...
Autor Modrý Adept, 11.05.2005
Přečteno 299x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí