Pojďme se podívat do zrcadla

Pojďme se podívat do zrcadla

Anotace: ...v zrcadle každý vidí něco jiného, ale je to pravda?

Řekl jsem si:
„ Pojďte se podívat do zrcadla.“

Černá řeka duše,
jen pomaloučku proplouvá,
tělem, vlastně zrcadlem.

Co spatříme?
To mě docela i zajímá.

Vidím sebe?
a nebo svoji řeku?
nevěřím si ani slovo, nevěřím, že dýchám.

Můžeme vidět světlo,
a nebo jen bezmeznou temnotu.

Hraji si s lidmi,
jednou básní, podruhé chudák,
jednou romantik, jindy zabiják.

Nemám rád zrcadla,
a jejich pravou vlastnost, ukázat pravdu.

Nějaká řeč sem,
nějaké slovíčko tam,
vše je jiné než den i noc.

Obloukem se vyhýbám,
zrádnému pohledy zrcadla a sama sebe.

Co tíže mi v srdci?
snad jen tato lidská vlastnost,
ta které každý kousek dostal.

Řekl jsem si:
„ Pojďme se podívat do zrcadla!“

Tma?

Světlo?

Nic….
Autor Láďa, 17.08.2007
Přečteno 268x
Tipy 1
Poslední tipující: ziriant
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Přízrak tu možná opět je ale drží se pravidly pro autory no jo no.

17.08.2007 20:55:00 | Jsem ten kdo jsem

Pane Dodo Admine, přízrak tu zase je...

17.08.2007 17:13:00 | Bíša

Když ti to udělá radost-Nudné

17.08.2007 16:08:00 | Jsem ten kdo jsem

nic? a možná všechno...:-)

17.08.2007 13:36:00 | Severka

Pohledem do některých zradel prý zkrásníš. Radši se do nich nedívám - možná by mi pak vzali duši.

Nádherná báseň

17.08.2007 08:13:00 | Lucie Teru

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí