Mariáš života

Mariáš života

Anotace: Mariáš je kouzelná hra. Vysvětlení: když se v mariáši uhraje sedmička nakonec, prohrál, ale nemusí za svou prohru zaplatit.

Dnes o život jsem hrála,
Pevně na zemi sem stála.

Já, smrt a čas,
Duo do kterého nepatřím je tu zas.

Každá karta v jejich tváři mizí,
Nic není ryzí.

Jediný trumf můj na ruce mám,

Možná smůlu, možná štěstí mám.

Sednička trumfová na konec,
Odzvonil jim zvonec.

Ta nejkrásnější karta světa,
Řekla smrti veta.

Trumfová sedmička na konec,
Odzvonila prohry můj na zvonec.
Však nic nemusím platit,
Zase příště, můžete se vrátit.

Nabídnu vám příměří,
Až mě však váš radar zaměří.

Ráda půjdu s vámi na konec světa,
Neboť dozněla života věta
Neboť za prohru musím platit.
Spět k narození se vrátit.
Znovu pak najdu cestu,
Jednu z tisíce, jednu ze stu.
Autor xhil, 18.08.2007
Přečteno 295x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ano, tak to je...

02.10.2007 19:06:00 | Bíša

Tato báseň se jmenuje Mariáš života, a minulý komentář není myšlen jen na Mariáš, just think about it;)

20.08.2007 07:58:00 | Arcanis

Když se nakonec uhraje sedmička a prohraješ, můžeš platit, neplatit, a dokonce něco dostat, záleží jak vysoko byly sázky (doslova i metaforicky) ;)

19.08.2007 13:32:00 | Arcanis

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí