Šašek

Šašek

Anotace: trochu netypické na mě

Je hostina a temná noc,
páni i paní jsou opojeni.
Alkohol převzal svou moc
daleko od svítání.

I šašek tam na loutnu hrál
před smetánkou Londýna.
Jak všech nuzáků král
podupával nohama bosýma.

Znaven stojí, povzdechne si.
Stačí však pohled pána
a chopí se houslí
zčerstva, jak zrána.

Za struny zatáh,
nedočkal se díků.
Hlava mu sťata,
však nedopustil se hříchu.

Tak skončil velký šašek,
na milost katu dán.
Teď panstvo baví jiný.
Jak trpělivý bude pán?
Autor maikycz, 19.08.2007
Přečteno 266x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí