NO WAR !

NO WAR !

Anotace: Viděl jsem film Fahrenheit 9/11 a myslím, že jsem viděl čistou pravdu. Znovu mně to ispirovalo k tomu, abych se v básni vrátil k situaci v Iraqu. Myslím, že je to stále aktuální, protože pořád bouchjí bomby a pořád umírají lidé.Kvůli ropě a penězům):

Proč necháme si stále lhát
od všech mocných od všech vlád?

Že demokracie nejlépe
bombami se šíří
Že není nic špatného na tom
když bratr na bratra míří

Okupace = blaho a osvobození
To už tady mockrát bylo
Protest = terorismus
a jak krásně se v tom žilo?

Proč necháme si stále lhát
od všech hamižných hovad?

"Tady nejde o moc ani o ropu
jen o blaho lidí.
A když budeš proti, bezvýznamný otroku,
policisté tě zbijí."

Nesouhlasit = nenávidět svobodu
nejspíš svobodu slova
Mlčet - to znamená pokoru
a válka příjde znova
Autor Ahimsa, 12.05.2005
Přečteno 409x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Tak tohle je nejlepší, co jsem od Tebe četl. Pokračuj tak dál...

21.11.2005 15:57:00 | Daniel S.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí