Lidská dlaň

Lidská dlaň

Anotace: Nepsala jsem to já.Je to dílko jedné mojí dávné přítelkyně,fetačky.Nevím kde je jí ted konec ale tohle co napsala je fakt úžasný a prostě jsem to tady musela dát.Hrozně se mi po ní stýská...

Píše se osud v lidské dlani,
radosti, strasti a milování.
Nesklápěj oči, dívej se na ni.
Píše se osud v lidké dlani.

Malinké dítě malou má dlaň,
bledou, nevinnou, nic netušící.
Než plamenem ožehne jej života saň,
zůstává klidná, malá a spící.

Životem "jdoucí" dlaň lidská,
poznává pomalu jak to vše chodí.
Mozoly posetá, zkušenost získá,
že občas, ne svévolně, špínou se brodí.

A když pak ze stáří ta dlaň má vrásky,
z ničeho nemusí a nemá strach,
tak v teple domova počítá lásky
a čeká až ji smrt promění v prach.
Autor Sukuba, 22.08.2007
Přečteno 422x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

smekam...

02.09.2007 15:27:00 | UNDEAD

:o) krásné

29.08.2007 15:54:00 | kakaoo

Krásná báseň.

22.08.2007 14:16:00 | Pilous

Dobré dobrééé

22.08.2007 13:43:00 | Ahimsa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí