O srpnu 1968

O srpnu 1968

Anotace: .. nebýt tanků, mohlo to být všechno jináč

O srpnové okupaci psáti
se dnes může idiotské zdáti
mladí neví co se tehdy dělo
ve školách neučí se co by se učit mělo

neví o tom že jejich vrstevníci
tam v té době chtěli též své říci
a rok na to do ulic že vyšli
mnozí o studium následně pak přišli

ve Stockholmu naši hokej hráli
neboť Praze šampionát vzali
nechali tam všechny svoje síly
sovětskou sbornou dvakrát porazili

oslavoval jásal národ celý
tekly slzy a ruce se chvěly
při mávání státní vlajkou naší
klidně si řekněte že mi v hlavě straší

když po mnoha letech na to vzpomenu si
jak tu „milováni“ byli naši bratři Rusi
normalizace zemi v nenormálnost mění
zapadlo do prachu hluboko v zapomnění

že z gaunerů nám vytvořili vládu
jež jiné neznali než vlastní země zradu
a přímo od ruky šla jim jejich práce
výsledkem byla pak vlna emigrace

pro ty co odešli dnes není pochopení
vždyť byli za dráty to situaci mění
nemuseli loajální být k režimu tady
a tím zřejmě jednoduše dopustili se zrady
Autor Heron, 23.08.2007
Přečteno 236x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To musela být zlá doba...nedivím se,že lidi utíkali pryč.Ten režim za nic nestál,akorát ukázal,jak se dají lidi zmanipulovat.

23.08.2007 17:54:00 | Chancer

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí