Múzám

Múzám

Anotace: však to znáte, když múza vás políbí:)

Črtám jen tak v rychlém sledu
myšlenky, co nedovedu
chytit do lasa a cejchem opatřit.

Múza jde sem s křesadlem a troudem,
aby mohla mě pak prudkým proudem
myšlenek vroucích opařit.

Pak pero tančí po papíře,
skotačí a v dobré víře
z písmen staví květy.

A múza s motýlími křídly
vznáší se nad citů vřídly,
bere mě v jiné světy.

Na oblaku z cukrové vaty
strhne z ramen svoje šaty
a políbí mě na čelo.

Tak pero s hrotem žhavým,
s výrazem dost nechápavým,
papír verši smáčelo.

Já spadl zase na zem.
Do šedivých dnů vsazen,
čekám, až u dveří zazvoní
má múza a den mi básní rozvoní.
Autor DodgerKT, 13.05.2005
Přečteno 319x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí