Zdi Berlína

Zdi Berlína

Anotace: další z cyklu Úlomky cest

Sbírka: Úlomky cest.

Vítejte v městě postmodernizace
urbanistické nářky slov
vlezly mi pod nehty a bolely.

Tady bývala
velká zeď.

Kovový proužek na zemi.

Nebe nad Berlínem
brázdí prý spousta andělů
a jedna malá Marion.

- já jsem však člověk přízemní –

a nebe pod Berlínem
není.

Pod Berlínem je peklo.

Futuristické město
postavené z trosek
jednostlivých neštěstí

se mi nelíbí.

Daleko, vysoko
všechno je dál, všechno je výš
ani Nefrititi
nezabrání
chladnému objetí berlínského medvěda

a nářky slov
zůstaly za mnou
v městě hříchu.
Autor Franti, 24.08.2007
Přečteno 338x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc krásné, to odcizení z toho úplně tryská. spare

25.08.2007 15:56:00 | spare

tvé úlomky cest se mi líbí:) cestovatelská...taky miluju dálky a chutě měst, jen je neumím tak krásně popsat...

24.08.2007 14:48:00 | Rozárenka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí