Očista

Očista

Anotace: Krásný svět.

Hvězdy pravdy svítí na všechny planety
její zář a třpyt prosycují šedé atmosféry
Zachycují vše, čeho se lidská srdce tají
život ve tmě, když je den, pouliční lampa nenahradí

Fabriky na bolest hledají nové zaměstnance
jejich náplň je udusit svět za kus žvance
Produkují mohutná znečištění
není už vidět ani na krok, jen pýcha se cení

Nebe zahalil dým starostí
začínají padat kapky zašlých přátelství
Ryby se snaží dostat z vody ven
odlétají pryč za lepším snem

Pod tíhou vlastních cenností
už bylo dost zákazu a moci
S odvahou se všichni bouří
emisní plyny vycházejí do ovzduší na příč lepší budoucnosti

Kdesi se tvoří ozónová díra
umožňuje prostoupit paprskům lásky na naše polomrtvá těla
Šíří se rychle po celé zeměkouli
Nyní přišla chvíle, kdy už se nikdo nebojí vypustit ze svého srdce nejtajnější touhy
Autor OndraK, 25.08.2007
Přečteno 354x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

moc pěkný obsah...ještě trošku nechat vyniknout vnitřní melodii a pomocí básnických prostředků nechat něco i na čtenáři :-) (kapku se tím i zkrátí věty )...to znamená více metafor apod. (nepředpokládám-li, že čtenář je blb a pochopí jen přirovnání :-)) Tím jsem rozhodně nechtěl říct, že tam nemáš pěkné básnické prostředky - jen že zbytečně rozvádíš obsah vysvětlováním.
např.:

Fabriky na bolest hledají nové zaměstnance
Udusit svět jen za kus žvance?
dávaj co nikdo za nic nevymění
vidět ani na krok - pýcha se cení...

05.09.2007 07:48:00 | jasix

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí