Zázraky všední

Zázraky všední

Anotace: Jedna z mých posledních básní! Věnováno dlouholeté kamarádce, první lásce a velké osobnosti - H. K.

Každý den, když se vzbudíš,
víš, že hřát tě Slunce bude celý den,
i když se třeba jenom nudíš,
tak pod tebou bude pevná Zem.

Když pak se na tebe někdo usměje,
třeba dítě nebo někdo z rodiny,
srdce tvé rázem pookřeje
a otevře náruč svou z většiny.

Až pak do školy či práce půjdeš,
a uvidíš zas tváře svých kamarádů,
pak radovat se z toho můžeš,
že nepocítíš jejich ztrátu.

***

Některé věci časem zevšední,
že zapomenem rozdávat radost,
však ale ty z toho nebledni,
vždyť dávat lásku nemusí být starost!

Zázraky všední jsou zázraky ryzí,
Bůh daň za ně nechce,
ale když jimi nežiješ, zmizí,
a tak žij okamžikem a lehce!
Autor Anxiety, 25.08.2007
Přečteno 477x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krásná a pravdivá!

26.08.2007 00:05:00 | blue

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí