Zjevení

Zjevení

Anotace: Výplod dívání se do rybniční hladiny, jen tak, bez myšlenkovitě.

Lístek se zlehýnka snáší na vodní hladinu
a já trhaje a v dlani mačkaje malinu.

Dívám se dívám na hladinu lesklou
a náhle zřím tvář překrásně hezkou.

Zůstávám stát, to není tvář má!
Je sličná – to víla! Snad něco mi dá.

Vyčkávám času, jak husa klasu.
Pohledem se po tváři utrápeně pasu.

Dívá se na mne a já zas na ni,
pozor ať srdce mé něčím neraní.

Kolečka hladinu rozčeří rázem
a já z údivu upadl na zem.
Autor Daviran, 25.08.2007
Přečteno 215x
Tipy 1
Poslední tipující: Erion Fate
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí