Pán s lulkou

Pán s lulkou

Anotace: Báseň o jednom velice zajímavém člověku. Jakým asi vlastně byl? ...

I byl jednou jeden pán,
který lásku hasil hořem,
on však nikdy nebyl sám,
on pro přátelství s Ďáblem byl stvořen.

Ten pán zvolil si šelmu za svůj erb
a číslo šest šest šest do srdce si zapsal,
ten pán pro sebe si zvolil temný směr,
když své jméno na pekelnou listinu napsal.

Ego bylo jeho zbraní
a on věděl, jak ho užít,
však uspokojit se chtěl v psaní,
snad svůj život lépe prožít.

Když zvonily mu léta
a on dočista zůstal sám,
možná ho napadla tato věta:
"A přece jsem byl sám svůj Pán!"
Autor Anxiety, 26.08.2007
Přečteno 361x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí