Pryč jsou ty růžové brýle...

Pryč jsou ty růžové brýle...

Anotace: Tohle je krapet osobní báseň ve stylu ala Daniel Landa bez vtipu psaná spíš s pohrdáním (se svými neduhy). Tady nalezne odpověď osoba, které jsem vědomě ublížil.

PRYČ JSOU TY RŮŽOVÉ BRÝLE

Neměl jsem na holky nikdy moc štěstí
jenom právě na ty zadané.
Zklamáním zatínal jsem ty svoje pěsti.
Ublížit někomu - někdy je zábavné.

Nedávno někoho poslal jsem někam,
vylil si rád na něm svou zlost.
Už lásku nehledám, spíš po flirtu těkám.
Hledání někoho mám tak akorát dost!

Stávám se chladným, ostrou břitvou.
Ironicky se koukám na ten náš svět.
Každý si zpívá tu písničku svou,
jak krásně vyraší ten rudý květ.

Přestal jsem nosit růžové brýle,
věci nazývám pravými jmény.
Pryč jsou ty prosťounké chvíle,
protože musíš koukat na dané ceny.

Mám svůj talent dívat se na svět,
neosobně dělat si ze všeho psinu.
Jednou mi někdo vítr sebere z plachet,
a tak mu s radostí do očí plivnu.

Jednou snad spatřím rozkvetlý květ,
asi jsem změknul, nebo přestal se znát.
Dost praštěnej je ten prašivej svět,
některých věcí je třeba se bát...

...nosit opět růžové brýle...

FOR THE FISH´S_ BONE ona ví, o koho jde.
Autor jehlaspichlas, 27.08.2007
Přečteno 738x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezká,výmluvná báseň. Komu patří jistě pochopil.

03.09.2007 09:47:00 | s.e.n

Jak pro koho "tuleby", mně to tak vyhovuje, jako
tobě vyhovují verše v próze, já je jako poezii
neuznávám - jako prózu ano.

01.09.2007 20:42:00 | jehlaspichlas

Promiň, ale jsou to opravdu laciné verše a už vůbec ne na 100%, které zatím dostáváš. Veršovat a rýmovat slova stejného druhu, je cesta do básníkova pekla.

01.09.2007 18:10:00 | tuleby

Ano mam je rada-pisnicky....
Pisnicky ktere na rtech mi lezi,
neboj se zivota , jen at si bezi.

01.09.2007 17:08:00 | carodejka

Ano, Landu v tom vidím...

27.08.2007 11:21:00 | Veru

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí