Pohled na nebe, jestli tam je

Pohled na nebe, jestli tam je

Anotace: :) něco o dnešním pohledu na život

Hlavou z oblak pohlédl jsem na zem,
svět už není tolik barevný,
tak prošel jsem ho křížem krážem,
přes sto nocí a sto dní.

Tajemství už vypršela,
už není co nového znát,
jen všude samá lidská těla,
co neumí se radovat či smát.

Spěch tu vládne každodenně,
hon za prací a mamonem,
a tak se stává, že místo nebe,
vidíme jen černočernou zem.

Proč si děti nehrají už venku,
proč se dětství zkracuje,
proč otvírají peněženku
která jim vždycky daruje?

Jsme samotáři v rušném běsu,
co honí se tam a sem,
v očích strach a spousta děsu,
snad zase přežijem.

Pohlédni občas na nebe,
snad tam stále ještě je,
snad modrobílý okamžik,
změní pohled v něco víc.
Autor Ďábel sám, 28.08.2007
Přečteno 343x
Tipy 2
Poslední tipující: mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hodně blízké téma.

07.03.2024 10:29:50 | mkinka

Je to hezký, smutný a bohužel pravdivý, ale je to docela tak jemně napsáno -zvláště na chlapa.
Citlivého-jen piš dál ,at to lidé vědí, že je to všechno jiný,že žijou v šedi..

05.09.2007 14:48:00 | Liduška

..kuk.. :-)))

29.08.2007 22:39:00 | isisleo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí