Sofii k narozeninám

Sofii k narozeninám

Anotace: v srpnu 1947 se narodila Sofie Rotaru, zakarpatský anděl zpěvu. Písnička "dikie lebedi" na youtube mě tak vzala, že...

V ten den ticho nastalo
zmlkli vtáčie trilky
až ovzdušie zvetralo
nepulzujú žilky...
Nieže, to len šepoty
podhorím preletia
skvostný dar je do nuoty
premenené kvietˇa.
Nesú víly podušku
na nej piesne tóny
tichúčko tam pri ušku
jemný spev zazvoní.
Augustová rosička
tkne sa leta berly
otvorila dievčička
oči ako perly.
V zakarpatských dolinách
slnko skúpo svieti
čierne ako studne, ach
zrenice sú detí.
Rozhliada sa dokola
samé smreky, jedle
vidí letietˇ sokola
v modrom neba svetle.
Nežná krása od mala
neustále kvitne
drahokamy bezmála
v očiach má kedˇ svitne.
Kto sa takto narodí
musí nuotitˇ, spievatˇ
ako kedˇ strom zarodí
spevavého dreva.
Sofia spievaj, spievaj mi
o labutiach divých
s Tvojím hlasom, perami
svet je krásychtivý.
Nechže takým ostane
kým tie piesne vládnu
a všedné dni po ráne
nevdojak zosladnú...
Autor Petbab, 28.08.2007
Přečteno 487x
Tipy 2
Poslední tipující: PIPSQUEAK
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezká...*:)

25.09.2010 08:36:00 | PIPSQUEAK

Mne sa to dobre čítalo. Keby nebolo komentáru od Nikity, ani by som nezbačila, že je to československy ...
Vďaka

Tipujem ze mi budes rozumiet, ked Ti napíšem:
Jisti, piti, taj bluvati :)

10.10.2007 16:45:00 | Romana Šamanka Ladyloba

Mno, je to slovenčina a čeština dohromady??? Líbí se mi obsah, ale moc dobře se mi to nečetlo.

28.08.2007 18:18:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí