Čin

Čin

Anotace: :-)

Čin, neboli úkon každodenní

Je samozřejmostí v kterékoliv hodině každodenní

Je to úkon monotónní

A ruka jej provádí s jistotou sobě vlastní

Jistota ta pevně je v rukou zakotvená

Jako hvězda svou září umocněná

Čin, ten krátký, malý úkon

Nepotřebuje na své vykonání časový shon

Má svůj ustálený, předem daný harmonogram

Není tedy, kam se hrnout dál

Je součástí každého člověka

Ať už to každý přizná nebo popírá

Jeho existence je pravda odvěká

Není nad to, ohlédnout se zpět, a špatnému činu snažiti se porozumět

Každý čin, ať špatný či, dobrý, má význam pro naše bytí

Zároveň čin uvědomělý či neuvědomělý, má své jisté místo v našem světě

Ať už si to připouštíme, nebo ne
Autor Stýblo, 29.08.2007
Přečteno 303x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí