Oheň,voda,země,vzduch

Oheň,voda,země,vzduch

Anotace: chvilková hloupost co mě jen tak napadla

Oheň je hořící láva,oheň Ti sílu dává.
Plameny žhnou do všech stran,v krbu dřevo praská,
ohýnek odkryje největší z ran,jakou oheň barvu má - taková je láska.
Voda bublá pod povrchem,vodopády se valí dál a dál,
voda se setká se zloduchem,co říká si oceán - sám král.
Odvahu má,kdo do vody skočí ,nevypluje-li na povrch - sejde z mysli-sejde z očí.
Země je pevná půda pod nohama,tmavá a temná jako ďábel s rohama.Země je zdroj - naše obživa,vedeme-li sní boj - vtáhne nás zaživa.Země nás udržuje živé- díky ní nelétáme v oblacích.Jsme přeci jenom lidé - co realitou skutenčou prochází.
Vzduch - směs kyslíku a dusíku,umožňuje nám dýchat - volně bez roubíku.Vzduch všude doprovází kamarádka mlha - s ostatními přáteli na nebi vytvoří se duha.Vzduch dýcháme s pocitem samozřejmosti - tak jako kýcháme z nemoci a bez radosti.
Autor dracekklarka, 30.08.2007
Přečteno 661x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí