nádraží

nádraží

Anotace: občas někomu ujede vlak a někdo na něj čeká jako na smrt...

Žije jedna víla, co láme stébla kroky,
sedí uprostřed kolejí naboso už roky.
tříska z kolejnic v dlani se schovává,
krvavou stopu v kolejích nechává.
na nádraží v nebesích trochu se chvěje,
každý anděl pta se ji kam asi spěje.
některým andělům pořád mizí spoje,
čekají na další,plášť ve větru vlaje.
občas se nějaký vlak trochu přiblíží,
všichni se zvedají jen ona je za mříží.
čeká kdy přijede vlak její smrti,
schová ji uprostřed písečné drti.
poznala anděla co mu vlak ujel,
vedle ní sedl si, na věčnost dojel.
slibuje ji život, zpátky na zemi,
trochu se bojí aspoň mně, zdá se mi.
poslouchá jazykům kterými hovoří,
nechápe proč tam je, proč se s ní pitvoří.
proč ji chce pomoci? proč tam teď sedí?
nikdo si ji nikdy nevšiml a on na ni hledí.
najednou řítí se zatáčkou vlak,
ví že za chvíli ucítí bolest,ten tlak.
podívá se jí do očí,nabídne jí dlaň,
v myšlenkách se jí rozbíjí o vlak bílá laň.
jak tenhle příběh skončí, co osud připravil,
nemá nikdo odpovědi, kdo by ten vlak zastavil...
Autor Alex91, 30.08.2007
Přečteno 275x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

podstatné již bylo řečeno...možná zkusit kratší texty...ať se ti to tak nerozjíždí..určitě si k tomu ještě sedni...základ máš...tak jen doladit...těším se až dozraje, určitě se k ní vrátím :-))

08.09.2007 09:16:00 | jasix

škobrtáš rytmově....někdy to nevychází...co se mi nelíbilo, byl rým spoje-koleje...to tam vyloženě nesedělo....a zas třeba když jse četla, ..až s evlak přiblíží, hnedka mi tam napadlo ...čeká, jen přihlíží nebo tak nějak...

btw.
Jsou krajiny, kde děti ještě vlakům mávají.

Vždycky jsme malinko smutní
na mylých nádražích
kde nikdo nečeká.

Jacques Prévert/ Malá nádraží

30.08.2007 21:11:00 | Lisa Kloboučková

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí