The Arctic Bird

The Arctic Bird

Anotace: Kdo jej potká, zemře...

Sbírka: Stromy u bran a jiné životy

Nemohu dál
ledové královně z Kiruny
zahřívat dlaně,
bezprsté palčáky
závaží paží,
překáží.

Všecko Švédsko
zasypáno sněhem,
kraj mýtů
a polárních září,
mlčenlivých tváří
bledého ticha.

Dýchá
kol mne smrt,
sešlý z cest,
zavátých koryt,
hvězdných map.
Odcházím spát.

Arktický pták
letí na sever,
jedno z bílých per
tiše padá.
Autor Taog, 01.09.2007
Přečteno 326x
Tipy 4
Poslední tipující: Dota Slunská, hanele m.
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

mrazivá ale nádherně...

26.01.2008 17:47:00 | hanele m.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí