Moci spát...

Moci spát...

Anotace: Taky jste někdy nevyspalí, utahaní, násilím se držíte vzhůru...

Zírám na lejstra popsaná,
téměř už třeštím zrak,
jen čísla a čísla vázaná,
v očích bodavě píchá ten žhavý,
snad kýms písek hozený tak,
že rohovkou vyrývá rudé šrámy.

A číslům rostou krovky na zádech,
už jsou to jen černí broučci,
rozběhli se po všech papírech,
jimi v cestičkách se klikatí,
má mysl už není jsoucí,
do hlubin spánku se mnou zaletí.

Víčka poklesnou na vteřinku,
hlava se chýlí odevzdaně,
moct si tak schrupnout na chvilinku,
sen už vtahuje mne do své moci,
vtom ozve se hlas kolegyně:
"Hej nespi! Jsi přece v práci!"
Autor Krtica, 16.05.2005
Přečteno 367x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí