Jasmínová

Jasmínová

Anotace: Zdál se mi sen a tohle z něj zbylo,poezie bez veršů

V zahradě usedla do stínu kamenné zídky
# Obklopená květy jasmínu
# Snila jejich sen pod tíhou omamné vůně
# Sen o jarním dni zjitřeném rosou
#
# O nebi, co se proutků téměř dotýká
# O síle a míze, která jimi proudí, o listech,svěžích, tak sametových
# O květech,co se probudí a nastaví svá hladová očka slunci
# O vodě, co v zemi pramení a všechny ty nenasytné krmí
# O kořenech, co nikdy nespatří krásu svých bělostných dětí
# O mladé trávě,co prorůstá keřem a líbá ho, objímá a
# o dni, kdy se větve a kořeny slitují a propustí své děti, aby jako zářivé
# sněhové vločky pokryly ji celou
# Beze zbytku
#
# Sní o tom zázračném světě, aniž by ho koutkem oka mohla zahlédnout
# Jen vůně tančí kolem jako květinová víla a kreslí jí obrazce do vlasů.
Autor Reason, 05.09.2007
Přečteno 277x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jemňoučké, žádná křeč, lehké jako šaty z jasmínu

17.09.2007 12:01:00 | její alter ego

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí