Život je pes

Život je pes

Anotace: radši čtěte básničku a ne anotaci

Nehoda stíhá nehodu,
všechno je na houby i víc,
tak často padáš na hubu,
vše má jen rub a žádný líc.

Smůla se lepí na smůlu,
ve škole smích tě přechází,
řekneš si, tady já nebudu,
vždyť mě štěstí obchází.

Tvé sny ti drtí skutečnost,
láska zdá se upadá,
neumíš tomu říct už dost,
opouští tě dobrá nálada.

Život je pes a zrovna kouše,
kdo mu jen náhubek dá,
přeješ si snad zapomenout vše,
co na tebe dopadá.

Život je pes ten zrovna štěká,
kdo mu jen řekne, nekřič už,
a tebe zase v duši leká,
zas jeden krásný mladý muž.

Láska se zdá být neštěstí,
padáš stále níž a níž,
zprávy odbré věci nevěstí,
a ty už hledáš jenom skrýš.

Kámoši ti mizí ze scény,
opona ti padá na hlavu,
tvůj život je ztracený,
kdo ocení tvou odvahu?

Víra ta padá s nadějí,
ztrácíš smysl radosti,
zlé skutky ty se pomějí,
prožerou ti kosti.

A pak se náhle zablíská,
to světlo ti vlétne do očí,
a někdo v dáli zapíská,
tvůj život se zas roztočí...

...opona vzlétne nahoru,
láska se znovu rozhoří,
zlo prohraje vlastní hru,
a tvůj úsměv se rozzáří.
Autor Aaliyan, 05.09.2007
Přečteno 328x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí