Křídla

Křídla

Anotace: A přece mám z létání trošku strach...

Jako divoký kůň
do chřípí mi bodá
vůně neochočenosti
se všemi svými svody
Skláním hlavu
před tou krásou
a na hladině vody
vidím své oči
s jejich vlhkostí
a s démanty slz
třpytících se
miriádou odstínů zlaté

Srdce až v krku
uléhám pod skálu
složím se do trávy
stmívá se
už je noc
A srdce buší svými křídly
mám zas ten prapocit
že vzlétnu s ním
uletím
s křídly zavřenými v těle

Že nebude ráno jak ho znám
budu jinde a jinak
a nebude to bolet
Jen tep mého srdce
překročí rychlost světla
já si stoupnu přesně
na hranici své neviditelnosti
a ucítím ve všech tepnách
sama sebe odcházet
dál než je měřitelné časem
Autor Hannazka, 06.09.2007
Přečteno 397x
Tipy 1
Poslední tipující: Holis
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To má bejt jako terapie na deprese nebo jen meditace?
Asi se taky dám na jógu jako ty.

05.03.2015 21:37:11 | jehlaspichlas

To má bejt jako terapie na deprese nebo jen meditace?
Asi se taky dám na jógu jako ty.

05.03.2015 21:37:03 | jehlaspichlas

jo

06.09.2007 19:55:00 | pšouk

nádherná...

06.09.2007 17:43:00 | jedam

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí