Miserere

Miserere

Anotace: mocné nářky slov (a dalo to název celému souboru. tolik slov vyplýtvaných na jednoho člověka...)

Sbírka: Miserere

Seděly mi za zády
A pily vlažný čaj.

Řekla jsem
Jděte pryč
Sliny májové
Mám svých starostí dost

Smáli se mi za zády
A já nemohla
Se otočit
Nemohost
Smést rukou námitky

Miserere nobis?

Znělo mi v uších
Zalehlých dírou v obloze

Smiluj se

Smiluj se

Smiluj

Podlý smilníku
Pod tíhou papíru
Vzlétá bílá vrána do pekel

Následuj ji

Tlukotem srdce
Pane
V dlouhém klobouku
V plášti do deště
I když prší.

Smiluj se

Dětskými hlasy

Mocné nářky slov
Řvaly mi do uší
Rvaly mi je
Pryč
Do pekel bílý vrány

Smiluj se

Vlažný čaj
Skapal mi do hlavy
A zůstal dlouho bolet…
Autor Franti, 06.09.2007
Přečteno 346x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

uah..!!! a kam já se na tebe sakra hrabu, tohle je úžasný...

08.09.2007 21:20:00 | Já Esther Ruth

Opravdu je. Vlažný čaj v horkých dlaních.. Skvělá báseň!
*

07.09.2007 00:09:00 | Mango-Holka

Báseň je skvostná!

06.09.2007 20:16:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí