Slepý básník

Slepý básník

Anotace: někdy si tak připadám ...

Já blázen, kdysi možná mladý,
co drží slepeckou teď hůl,
uzřel jsem svojí múzy vnady,
přišla mi podat chléb a sůl.

Kde mě to vlastně vítáš děvo?
Kam došel na své věčné pouti,
ten který vzal si sladké dřevo
a dal ti v hrobě spočinouti.

Zasloužím si vůbec vítání?
Když nechal jsem tě vydechnout?
Brýle s holí mi vzalo svítání
a já se mohu znovu nadechnout!
Autor Obyčejný básník, 09.09.2007
Přečteno 364x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí