Margot

Margot

Anotace: Básnička o královně Margot (podle knihy A. Dumase)

Margot, dnes není čas na slzy.
Jsi královna, uděluj příkazy.
Margot, královská dcero,
budiž ti provždy odpuštěno.

Margot, tvůj milý už oknem nikdy neuteče,
otevři manželu budoáru dveře.
Margot, přestaň v nosítkách se skrývat,
francouzský lid se na tebe chce dívat.

Margot, zvedni hrdě hlavu,
ukaž svou krásu chudému davu.
Margot, opilá zármutkem, bolestí,
nad hlavou svatozář neřestí.

Margot, milence jsi navždy ztratila,
jeho hlavu hýčkáš, tak jak jsi slíbila.
Margot, teď neprchej z Louvru,
jsi na dosah královskému trůnu.
Autor Morgana, 10.09.2007
Přečteno 224x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí