Černobílý svět

Černobílý svět

Anotace: pokus o villonskou baladu

Já bílá královna, ty černý král,
po šachovnici rozlehlé jak oceán
ruka osudu s námi hýbá,
nikdo ho neučil žádná pravidla.
Přivede mne k tobě, šach mat!
Teď budeš mne v černých rukách kolébat
Ale osud hraje si dál,
já bílá královna, ty černý král.

Koněm na E4, střelcem na D3,
místo nás bojují naše armády.
V černobílém světě šachovnice
osud hbitě mění naše pozice.
Já jsem hned ta, která velí,
hned ta, která stěží vzdoruje nepříteli.
A osud hraje si dál,
já bílá královna, ty černý král.

Černobílý svět není realita,
na šachovnici se z boje neutíká.
Kdo z nás skončí v trůnu
a kdo na zemi, dívaje se vzhůru?
Nebo bude vítěz ten, kdo s námi hraje
a my v prachu a krvi na podlaze?
A osud vítězí dál,
já bílá královna, ty bílý král.

V tomhle světě nemáme nárok na svobodu
vše je jen v ruce rozmarného osudu.
Kam bude směřovat další tah?
Čekají nás růže nebo jedovatý had?
Autor w..., 10.09.2007
Přečteno 328x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji .) Oboum :)

13.09.2007 19:57:00 | w...

To kdybychom věděli, co nás čeká...ale asi by nás to mrzelo. Mně však vůbec nemrzí, že jsem objevila tohle hezké dílko :-))

13.09.2007 17:36:00 | Lorraine

Úžasný pokus!

10.09.2007 20:30:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí