Stavení

Stavení

Anotace: Nedávno mělo rozbitou střechu i dvůr, a dnes je okolo nový dřevěný plot a plno květin ...

Chodívám okolo jednoho stavení,
co žije vlastním zklidněným tepem
svých základů. Stojí již mnoho desítek let
a kolem něho měnil se svět.

Pyšní se a dává na odiv svému okolí
omládlou tvář. Umí se vracet
z dneška do minulosti, a dřevěnou brankou
vítá příchozí hosty.

Starý ořech na dvorku, za dřevěným plotem,
sleduje pýchu stavení a je rád, když
pod něj si sednou lidé znavení, pýchy
zbavení, a tak jim vrací kousek hrdosti.

Ten dům vyslechl mnoho holých i rozvitých
vět. Jednou bude dalším vyprávět...
Autor Hančí, 19.05.2005
Přečteno 323x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí