Letohrádek Hvězda

Letohrádek Hvězda

Anotace: ............

Munice dochází,
žold schází,
mé střevíce lesk ztratili,
uniformu bahno a krev zbarvili,
mám na těle rány,
jizvy jak vzpomínky...

prapor náš krásně rudý,
na něm Český lev hrdý,
vyšití stříbrnou nití,
špinavý v bahně leží,

tiše písničku hraji,
když o zeď jsem opřený,
na tu píšťalu moji,
o té lišče modrooké,
která je v Praze,
čeká na mě,
až dorazím zpátky k ní,

snad tu dívku mojí,ještě pomiluji,
ať zlaťáku dostanu spousty,
život je přeci jen krátký,
věcí nestihneme spousty,

mou ženou bude,
po bitvě,která se schyluje,
blízko letohrádku,
jenž jmenuje se Hvězda.
Autor Vlk v rouše, 16.09.2007
Přečteno 328x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ta bitva netrvala dlouho, snad se milá dočkala a když se procházím Bílou horou, mohu si říkat, že jedna láska to přežila...

16.09.2007 23:55:00 | Lota

Hmm...

16.09.2007 23:18:00 | jedam

:o)

16.09.2007 22:52:00 | Ágnes

V bitvách krvavých, lásky touhy v duších...

16.09.2007 20:03:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí