Stavitel hrobů psích

Stavitel hrobů psích

Anotace: Buďme silní!

Sbírka: Smutky mé

Odkládáš mrtvé psy
ač ozvěnou v dáli jejich vytí zní
na rudý samet omšelý
neboť víš
že hřbitov za domem
ještě zeje prázdnotou.

A hrobník s tupou lopatou
dlabe v jílu nový hrob
aby zahrabal psa
do peří vzpomínek
a místo mramoru
vykroužil úsměvem tvým lhostejným
návrší
které brzy slehne
udupáno nohou tvou.

Ráno nová snídaně
se stavitelem hrobů psů utracených
rukou znuděnou nočním snem
ve kterém dutě zněly
jámy připravené pro živé.

Jeden pes a jeden sen

Jedna noc a jeden den
Autor Jan Urban, 18.09.2007
Přečteno 437x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Člověk se snadno vzdává svých snů a tužeb
a lhostejně jde dál životem nezvedne co ztratil.
Bude to asi divné,ale tak mě to přišlo na mysl
z té básně.

27.09.2007 20:30:00 | s.e.n

sakryš... když já to teď vnímám na vícero úrovních... :-(((

18.09.2007 18:07:00 | Levandule

smutná ... od toho rýče mi zůstal šrám na duši

18.09.2007 17:46:00 | Sandra_T

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí