V tramvaji

V tramvaji

Anotace: Tohle kouzlo ale má, jenom zadní plošina !

Zadní okna tramvají,
galerií bývají,
ven – přes linky trolejí,
oči Tvé se usmějí.

Okna, římsy, parapety,
směrem na západ tu letí,
sgrafita, střechy a věže,
v mracích se míhají svěže.

Bývá to svět bez lidí,
domy se tu nestydí,
ukážou Ti bez trémy,
truhlíky i antény.

Střídají se staletí,
dvanáctka jen proletí,
přes stavební slohy,
nebolí ji nohy.

Řidič přidal na rychlosti,
mysl fantazii hostí :
tramvaj sebou prudce hnula,
v azuru nebe utonula...
Autor spare, 20.09.2007
Přečteno 376x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Škoda,že u nás nemáme metro... :-)

20.09.2007 19:04:00 | Chancer

Dvanáctka...? Tou taky jezdím:-)

20.09.2007 17:22:00 | Veru

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí