Muka

Muka

Anotace: Asi bych měl být optimističtější, ale moc mi to nejde.

Paprsky měsíce, poutníci záře,
mučí mé oči, svítí do tváře.
Noc i den, zdá se, jak byly by jeden,
tou mučivou září já nejsem okouzlen.
Však zkusit oči zavřít
a nechat měsíc zářit do tváří jiných
a cizí oči nechat trápit, to měl bych učinit
a napříště své oči nechat jinak soužit.
Vždyť co je zářivá luna?
Zdá se tak nepatrná,
když hledím v oči lásky své,
mojí milované.
Autor Slava-THC, 22.05.2005
Přečteno 292x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí