Vykročil jsem na cestu

Vykročil jsem na cestu

Anotace: ...kam až mě povede???

Já, vykročil jsem na cestu,
která konec v nebi nemá,
ani do pekel nikde neodbočí,
vykročil jsem po cestě,
jenž mnoha kraji se vleče,
někde v přímo, oklikou uhýbá,
kol bezedného moře hořkosti,
ze strmé hráze nejednoho srdce,
po tajných pěšinách v zasněženém lese,
skrz kratičké okamžiky věčnosti…

Já, vykročil jsem na cestu,
která začátek v peklech nemá,
z nebe nikdy nesestupovala,
vykročil jsem po cestě,
krok střídá další krok,
mezi oblaky proplétám se snáze,
dým s příchutí síry v plicích škrábe,
kroky mé kol památek paměti vedou,
po stehnech nedobytných žen,
skrz kratičké okamžiky všeobjímající věčnosti…

Já, vykročil jsem na cestu,
jenž nikde nezačala a nikde nekončí.
Vykročil jsem na cestu,
jenž život je jen jedna zastávka…

Já, vykročil jsem…
Autor Láďa, 27.09.2007
Přečteno 284x
Tipy 2
Poslední tipující: ziriant
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí