Píseň zhasínající svíce

Píseň zhasínající svíce

Anotace: ...

Sbírka: Smutky mé

V komnatách bez oken
dohořívá svíce.

Den bez noci započal
výkřikem panny probuzené
ze snů prvních vánků
které odnesly
milence bez tváře
zpět
do večera minulého.

Pět paprsků
mělo to ráno slunce zlomené
a nebe chřadlo
šedí studenou
odstínem komnat bez oken.

A Ravelovo Bolero
z temné desky
do poklidu sílit počalo
aby výkřik panny probuzené
prvním snem varovným
uťalo koncem svým
pro věčnost následnou.

Hrot jehly
se z konce skladby odlepil
a cvaknul do ticha
v komnatách bez oken
kde dohořela svíce.
Autor Jan Urban, 29.09.2007
Přečteno 466x
Tipy 4
Poslední tipující: pavlis, janewe
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Poetické...jako vždy. ("Bolero" myslím s krátkým e.)

30.09.2007 12:15:00 | Aglája

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí