Obraz

Obraz

Anotace: Pochopit je někdy těžké, zkuste to prosím..

Sbírka: Láska

V pokoji s ponurou lampou
visí dva obrazy naproti sobě.

Duše schoulená uprostřed postele,
kapky dešťě stékající po zdech,
pohrávající si s myšlenkami
na neúnosnou stupiditu situace.

Ležím tu, na sobě pyžamo s krásnými hnědými medvídky,
na stole bonboniéra,krémy na odlíčení
všední, zevšednělé věci.
Topení studené, chlad a zima
zebe víc, než myšlenky na ztracenou lásku,
která mě nedávno tolik hřála.

Lístky stromů dostávají žlutou barvu,
choulí se do hávu nevinnosti,
nepřítomný, nechápavý pohled obrazu,
který z nezadaného,
nikým neosvíceného pozadí
prostupuje skrze mě
do hloubky začínajícího podzimu..
Autor Pišák, 02.10.2007
Přečteno 329x
Tipy 2
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezka, pusobiva.

03.10.2007 23:58:00 | carodejka

Myslím že chápu. Nebo taky ne.

Každopádně je nostalgická, nádherná. Dotýká se mě.

Děkuju.

02.10.2007 19:57:00 | Lucijena

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí