Mládí

Mládí

Anotace: Mládí trvá tak dlouho dokud máme mladého ducha... Za naše mládí se může odehrát mnoho věcí...

V duhovém závoji mlžného rána
křišťálové perly na listech zrají,
Na minci orel či panna
Stříbrné meče na housle hrají.
Šarlatové růže z nebeskvést
Ruce myjísametové slzy,
Z nejjasnějších hvězd věnce plést -
Výdech života co mrzí.

Tváře starcu v zrcadlech mladé
Vrah s kosou jak stéhlo slabé
Naděje umírá poslední,
Je tu mládí tak nesmutni.
Doba napravit zlé,
Otočit běh světa,
Zalít zahrady vysněné,
Milovat když se vysloví jediná věta.

Mládí nezná čas
Vlastní křídla nesmrtelnosti,
Nezláme si jako člověk vas
Vyber si jej do sytosti.
Autor Prousan77, 04.10.2007
Přečteno 300x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí