Perleťové odlesky

Perleťové odlesky

Anotace: ...

Spolu s ptáky
na jejich křídlech
odlétají do teplých krajin
perleťové odlesky našich úsměvů

Zůstaly ostny kaktusů,
přečkávající s námi zimu,
narozdíl od balónků
nafouknutých naší láskou,
co zmizí někde v dáli,
neb byli propíchnuty ostny zákeřných kaktusů...

V ranních mrazících,
poztrácely poslední fialové sponky
ty malé holčičky,
v pruhovaných podkolenkách...

Dosavadní a naivní linie,
které pro nás představovali svět,
rozpíjí se ve tmě...
a stávají se bezvýznamnými

Rozmotávám klubko bílé nitě
nechávám si tak otevřená zadní vrátka,
i když se nechci vrátit zpět...
Autor mattoni.uz.neni, 05.10.2007
Přečteno 294x
Tipy 1
Poslední tipující: Bíša
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:+)

21.10.2007 14:34:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí