Na druhém břehu...

Na druhém břehu...

Na druhém břehu
postávám
mezi stíny stromů

Schodištěm
kudy blíže k Bohu
než kamkoliv jinam

Schodištěm ze stínů
a sluncem prozářených míst
kudy opatrně našlapuji

Zářivé klávesy života

Pečlivě odměřuji kroky
tam kde potemnělý stín

Na druhém břehu skála
Proud bere se zákrutou kolem ní

Těch let
pahýly pomníků
a zimou led
i srdce znavená bláhovým blouzněním

Nerozhodná váhání

Šmátrání tmou po ovlhlé zdi
za vzdáleným světélkem

A stále stejné čekání

Marnosti

Znovu se sám sebe ptám
Odkud to přicházím
Kam půjdu dál

Podivné křižovatky cest
když nazpět vracíme se domů
Autor Těšínský, 06.10.2007
Přečteno 333x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Co na tom záleží...až pak se vrátíme domů a zavřeme se na své vsi...

09.10.2007 11:40:00 | Lota

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí