Frídě Kahlo

Frídě Kahlo

Anotace: Pro ženu, která milovala život...

Žena jsi a nejsi žena,
bolestnou sudbou zasažena.

Zranění, co Tě potkalo,
navěky stigma nechalo.

Každý pohyb trýzní žiješ,
z rozkoše studny ráda piješ.

Malířka bolesti a krásy,
s okolím vrásky neděláš si.

Plátna ze štětců sténání,
z omylů kdo Tě zachrání.

Láska k lidu, vlasti, tělu,
Ty nevěříš na nevěru.

To Tvůj muž a přece cizí,
zklamání se těžko sklízí.

Tisíckrát Tě nechal být,
aby se mohl navrátit.

Všechno ze sebe si dala,
nic pro sebe nenechala.

Byla jsi silná, a někdy ne,
Tvůj život v barvách vidíme.

A konec: na plamenném loži,
překrásná Frído, krásně hoříš.

I ve smrti jsi milována,
do Ráje vede z lásky brána.
Autor spare, 11.10.2007
Přečteno 275x
Tipy 5
Poslední tipující: Chancer, malá čarodejnice wiggová netopýrková, Monsignore
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Já vím,u filmu jsem pořád brečela.

15.10.2007 14:16:00 | spare

Docela dojemné pro citlivější povahy jako já...

14.10.2007 14:41:00 | Chancer

:-)

11.10.2007 08:21:00 | Levandule

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí