Plač!

Plač!

Anotace: ... byť o stromech, přece o nás...

Plakej, nebe
Pro stromy plač
Pro každý list a záhyb kůry
Jako mozolnaté rozvrzané prsty
Spěchající po klavíru do ticha

Pro nás ne!
Však taky nač

Plakej, nebe
Pro stromy plač
Pro dřevo rozpučelé a každý další květ
Jako můj soused v sobotu ráno
Když mu dojde rum
(pak sprostě nadává slunci a mě to mrzí, protože já mám slunce vcelku rád)

Po nás plivni
Na nás karabáč!

Plakej, nebe!
Kvůli stromům, jenom kvůli nim
Pro kořeny zastrčené jako zmije do země
Rozhoď déšť po polích
Ať se jím půda nasytí… jenom něžně prosím
Jako když se muší nohy projdou po žárovce v naší staré kůlně…

A my?
Nás utop v kýbli!
Jako koťata
Tak to dělal Honzův děda
Jen jestli můžu poprosit o laskavost
Chtěl bych nějakej barevnej
Hlavně ne ten co míval Honzův děda!
Ať aspoň ten konec je veselej..
Autor Herjann Skald Vargstjern, 11.10.2007
Přečteno 364x
Tipy 7
Poslední tipující: Woski, mamina, brooklyn, Tyssi
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tohle se mi hodně líbí:-) ..píšeš krásně,..bere to za srdce:)

19.02.2008 11:22:00 | Woski

.. :-) ... i pláč někdy osvobozuje

15.02.2008 19:49:00 | mamina

I my bychom měli plakat! Pro přírodu, kterou ničíme a ona nás i přes to ještě drží při životě.

11.02.2008 16:39:00 | Tyssi

...skoro jsi mě rozplakal :-)..

13.11.2007 12:45:00 | pavlis

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí