Konec

Konec

Anotace: Myšlenku této básně jsem v hlavě nosil poměrně dlouho, trvalo mi, než jsem jí dal na papír...

Otrokem své nenaplněné touhy,
jak červi požírá mě
Smutným klaunem za oponou,
snad je to jen klam pouhý
Zvon hlasem bije do noci temně
Síly něhy smutkem hynou

Omámen prostupující půlnoci
Kamenné stromy k černotě tyčí se,
za tou kamennou zdí.
Zlomená vrba zhoustla krkavci.
Černá mlha s křížem snoubí se
smutně pohled do tvých očí zní

Pán v kápi otvírá svou zahradu,
jdou si pro další...pro mě
Uchopí mě za studené ruce
Tam patřím, za kamennou ohradu
Hlasy jejich zní tak mocně,
je to poprvé, naposled´,nikdy více

Hrobové ticho trestá zvon,
ten pod křížem zasazen
Živí tu nemají místo
Začíná umrlčí hon
Troubí lesní roh, jsem odhalen
Chtěl jsme tu být, odcházím přesto

To ticho!Hlasitě mě přikrylo
Neodcházej!Jen pro tu chvíli
Cítím na jazyku chuť rtuti
Už žádné bude, už bylo!
Krkavci ředí vrbu svými křídli
Hřejivá svoboda smrti...
Autor Breakthru, 11.10.2007
Přečteno 377x
Tipy 12
Poslední tipující: pejrak, Lupus, Lue Lewinson, Známá - Neznámá, Kávový Poutník, Monsignore, Lukáš Sláma
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

líbí se mi tvé verše, pravdivé bez přislazování...jen tak dále

06.12.2007 01:13:00 | Lupus

Jsem taky životní pesimista...
Bez keců,bez lži,bez lítosti.

Víš
Od tebe
Jsem určitě
Čekal báseň krásnou.
Nalezl jsem?
Opravdově
Ano.

12.10.2007 19:03:00 | Kávový Poutník

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí