Trávník

Trávník

Anotace: V noci jsem měla sen. No a ráno, usoudila jsem, že se mi to vážně zdálo...

Po pažitu naší zahrady,
celou noc, protančila víla,
a snad, že roztržitá,
či unavená byla,
svůj mlhavý závoj,
tam upustila.

Časně ráno,
slunce z červánku vstalo,
ten závoj na trávníku uhlídalo,
a jeho dotek, hřejivý paprsek,
vyčaroval záplavu sedmikrásek.

Teď se člověk jenom diví,
kam se poděl závoj vílí,
do těch kvítek se snad proměnil,
snad se jen tak vypařil,
kdož ví?
Autor Krtica, 26.05.2005
Přečteno 274x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí