Otroci

Otroci

Anotace: Otroci, lidé, kteří si své postavení nevybrali a přece tu je vždy někdo, kdo má srdce nezlomené a ochotné vzdorovat...

Duše se dá zlomit
Srdce roztříštit
Před pánem hlavu sklonit
Rána holí bolí; čeká na příští

Člověk jako zvíře spoután
Jeho vůlí jsou pánovi příkazy
Pláču, když kolem sebe koukám
Odevzdanost se šíří jako moru nákazy

Zlomili lidskou vůli k životu
Netečnost je obestírá, jak nákaza moru
Chtějí postavit se před poslední porotu
Pár srdcí, je však plno vzdoru

Těch srdcí je málo a přece dost
Srdce se zhojí, člověk však nezapomene
I ten pes s radostí hryzá kost
V jiných časech kmet si vzpomene

Pak se smutkem bude vyprávět
Tenkrát s pány život byl jhem
Bardové o hrůzách budou pět
Každý lenní pán byl zlem
Autor Santinan Black, 15.10.2007
Přečteno 226x
Tipy 6
Poslední tipující: Tomáš Přidal, Bíša
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Strhněme okovy.

15.10.2007 18:40:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí