možnosti

možnosti

Anotace: to ani není báseň, spíš zamyšlení, ani ne příliš zhluboka, ale připadlo mi jako dobrej nápad mluvit nahlas a tak jsem mluvila...

jsem spokojená,
když...
už čtrnáctý ráno
zakopávám
o vysavač vprostřed místnosti
s myšlenkou,
že ho budu brzo potřebovat,
vážně...

jsem spokojená,
když...
do pokoje vletí vosa
a zuřivě naráží na okno,
když zdraží cigarety,
když ve schránce
leží
zas jen letáky...

jsem spokojená,
když...
mi do postele naprší
otevřenym oknem,
když rozsypu drobný
v nevrlý ranní tramvaji
a spolucestující
na mě koukají
jak na vola...

jsem spokojená,
když...
rozliju čaj
z daleký čínský provincie,
když vzlykám před revizorem,
že mi ukradli doklady,
prodnes to neni k vzteku,
holt už to tak bude...

ale nesmířím se,
nikdy,
a možností marnotratnou,
že neovlivním,
jak se to stane zítra.
Autor grygaruv atelier, 15.10.2007
Přečteno 299x
Tipy 5
Poslední tipující: Lukáš Rymeš, Lisa.Ginmi, Franti
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ty ještě věcí neovlivníš a pokusit se můžeš, ba co, musíš
báseň horší než ty tvoje předešlé ale máš můj obdiv stejně

24.10.2007 20:00:00 | Jarky

pěkně se čte:)

17.10.2007 20:58:00 | ztracená

taková ta vypsávající...ale já je mám ráda a tahle je příjemná.

15.10.2007 21:19:00 | Franti

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí