Rok

Rok

Anotace: Rychlé a možná popletené...avšak náplast na srdce.

Rozplýváš se v ranní mlze
jsi sen, co skočil o rok zpět,
život se mi vysmál drze,
když jsem děla: mřel mi svět.

Pod rukama hlínu z hrobu
růže byly suché zcela
slunce hřálo v mrzkou dobu
stovky dnů jsem probrečela.

V srdci prázdno připomnělo,
že se blíží vůně léta,
všude kolem pění znělo
jenom ze mě byla sketa.

Další září, v klínu jitra
usnula jsem s hlavou plnou
s otázkou: Co bude zítra?
s dýkou stála nad roklinou.

Přišel říjen, rok už minul
úsměv zase krášlil den,
Čas mi z věže hrdě kynul:
vždyť již zahnal pozdní sen.
Autor Dilla, 15.10.2007
Přečteno 287x
Tipy 1
Poslední tipující: Bíša
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

A pohladit...

15.10.2007 20:53:00 | Bůchví...

A pofoukat...

15.10.2007 20:34:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí