Dcera řeky

Dcera řeky

Anotace: Dostala jsem básnickou...

Běžím po vodní hladině.
Já jsem říční víla.
Už se nebe stmívá,
měsíc odráží ve vlnkách.

Vítr píská na vzdušné flétny,
vodní hladinu roztančil.
Na břehu rybář skotačil,
když na prut chytil rybu.

Vítr skončil svoje sólo,
hladinu řeky uspal.
Všude klid a ticho.
Černá noc rozsela hvězdy.

Září jich přes miliony
Jsou jak zrnka písku.
Jsou zlatými tečkami
na černočerném podkladu.

Temná bytost na břehu,
již vábí světla zbloudilá.
Bludičky ji svedly z cesty
voda se nad ní zavřela.

Nemohla jsem pomoci,
průsvitná dcera řeky.
Matce patří lidské duše,
které světu nevrací.
Autor brunnerka, 16.10.2007
Přečteno 348x
Tipy 3
Poslední tipující: pejrak, Kšanda :)
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To byla prdel, jak sme to spolu zhudebňovaly, jak seš se tim daleko?pápá

26.03.2008 14:07:00 | Leňula

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí