Rytíř srdcem

Rytíř srdcem

Anotace: Rytíř, který zhřešil s bílou růží a teď musí pykat za to, že zabil. Nechce se k ní vrátit jako krutý člověk. Trochu jako zpověď rytíře...

Meč se blýskl v slunci
Za mužem jsou slyšet honci
Nedají mu oddechu
On i jeho kůň jsou již bez dechu

Svoboda však chutná sladce
Škoda, že nic nejde hladce
Vzpomínal na svou bílou růži
Její oči měly barvu tuži

Naposled popohnal koně
Hnal se vpřed, jak slepec ve tmě
S taseným mečem seskočil
Klid své duši poručil

Honci ho dostihli a obklíčili
Zbroje výhružně zachřestily
Krev smočila tvář i zbraň
Vzpomněl si na svou růži, bílou laň

Smutně sklonil se k mrtvým
Zabil je, stal se krutým
Věděl, že nikdy ji už nespatří
Jeho bílá růže už mu nepatří
Autor Santinan Black, 16.10.2007
Přečteno 311x
Tipy 2
Poslední tipující: Bíša
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Co o rytířích... ale o růžích! (A o liškách... :-)

16.10.2007 18:37:00 | Bůchví...

Básně o rytířích mám rád...

16.10.2007 16:21:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí