Zvony

Zvony

Anotace: ...trochu válečné

Zvony

Stýská se vojákům za zvuku děl,
v zákopech války.
Paní smrt se přišla podívat
a sama nechce jít zpátky.

Né, mě si neber, co z toho budeš mít,
já se chci ještě chvíli dívat ze spod na nebe.
Dřív než mi tenhle krvavej mundur nandali,
řekl jsem holka nebreč, chci dál žít jen pro tebe.

Tak už z dálky zní zvony,
je slyšet křik havranů.
A Boží mlýny melou ti z posledních.
Ještě pár upřímných slov z úst křesťanů.
Poslední pomazání, za zvuku děl poledních.

Vyšlete posla co umí to říct,
že další muž padl
a asi bude jich víc.

Zítra až se to dozví, ta co ji měl rád,
že košilku svatební už nemusí šít.
Snad utěší jí to, že za zemi pad,
co si budem nalhávat,
to jí slzy nezastaví.

Stýská se vojákům za zvuku střel,
v zákopech války.
Paní smrt se přišla podívat
a sama, sama nepůjde zpátky...
Autor Eliott Fargley, 28.05.2005
Přečteno 221x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí